4. AĞIR METAL VE TOKSİNLERDEN ARINMIŞ DİYET UYGULANMALI
- 1. Tüm deniz ürünleri
- 2. İşlenmiş hazır gıdalar, hazır meyve suları ve konserve gıdalar
- 3. Hidrojenije yağlar
- 4. Raf ömrü olan ve katkı maddesi içeren besinler diyetlerinde yer almamalıdır.
- 5. Plastik, streç, alüminyum folyo ve mikrodalga fırın kullanılmamalıdır. Cam mutfak araç-gereçleri kullanılmalıdır.
- 6. Organik gıdalar, köy yumurtası, doğal yemlerle beslenen, hormonsuz hayvan etleri kullanılmalıdır.
- 7. Sebze, meyveleri çok iyi yıkanmalı ve küflü baharatlar, küflü besinlere çok dikkat edilmelidir. Açıkta satılan gıdalarda ve kuruyemişlerden uzak durulmalıdır.
- 8. Civalı termometre gibi civalı aletler kullanılmalıdır.
5. UYARICI MADDELER YASAK
Kafein, tatlandırıcılar, gıda boyaları, renkli şekerlemeler, nitrit, sülfitler, koruyucu maddelerin tüketimi sakıncalıdır.
6. RAFİNE EDİLMİŞ KARBONHİDRATLAR KULLANILMAMALI
Un ve şekerden fakir diyet uygulanmalı. Hazır meyve suları, şeker ve şekerli gıdalar tüketimi sınırlandırılmalıdır. Otistiklerde mantar enfeksiyonları çok sık görülür. Şekerli ortamda mantarların üreme hızı 200 kat artar.
7. ANTİOKSİDANLARDAN ZENGİN DİYET UYGULANMALIDIR
Antioksidanlar immün sistemi güçlendiren ve vücudu serbest radikallere karşı savunan askerlerdir. Otistiklerde çökmüş bağışıklık sistemini güçlendirmek için antioksidan besinlere hergün bolca yer verilmelidir. A vitamini, C vitamini, E vitamini, Selenyum, Çinko ve Omega 3’ler antioksidan özellikleri ile öne çıkan besin gruplarıdır. Otistiklerin hergün düzenli olarak koyu yeşil yapraklı sebze, meyve (kırmızı elma, kırmızı üzüm ve çilek fenol içerdiği için yasak), ceviz, badem gibi yağlı tohumlar, karaciğer, keçi sütü ve ürünleri, yumurta, et, kurubaklagil tüketmeleri tavsiye edilmektedir.